May 7, 2013

Sebulan lagi kuliah

He asked me "bila awak final?" like twice,today..

He is counting the day,like me

The moment i finish my last paper on final exam,i have two choices,whether to stay at UPM,do master or going home,find a job in Terengganu

Well,i am not sure yet

P/s: i am doing some kind of bussines,as to buy my dinner's dress.i have to find my own way to buy a very nice dress,so that i will end my final year,with wonderfull moment.im not sure the money enough or not,and im not decided which dress,but the most important is i just wanna look nice on that night :)

Apr 16, 2013

Cuti semester

Salam and hai (bajet ramai follower.puii)

Cuti sem nie,memang 1st day duduk rumah,terus bukak laptop siapkan chapter 3..banyak yang perlu diubah,dan peliknya memang tak stress.haha.maybe duduk depan tv,sambil bukak je peti sejuk kalau dah lapar.hihi

Second thing,hari khamis,aku pergi balik sekolah rendah,pergi melawat responden yang mengade suruh aku jumpa dorg kalau aku balik cuti.and yeay! Ak kuatkan diri keluar dari rumah pergi ke sekolah dorang.perghh berlari2 dorang bila nampak aku,and dapat pelukan free dari adik2 comel ni.terharu japp T_T

Third thing,dinner dengan family kat luar,ni memang tradisi if sesape balik cuti,memandangkan akak aku tak balik,banyak keje kat hospital katanya and adik aku,nak exam katanya

Tue je.hehe

P/s tinggal lebih kurang 2 bulan tuk tamatkan 4 tahun degree!

Apr 14, 2013

Hilang

Kadang2 kita macam tak sedar kita hilang sesuatu yang penting sebab kita dah ada pengganti atau lebih tepat kita dah ada "kita memang tak kisah langsung kan"

P/s mood tak berapa baik.maaf

Apr 3, 2013

Oh i am happy today

Actually data analysis dah siap,nk kena tunjuk supervisor esok,maybe kena marah then kena betulkan * itu benda biasa*

Cuti seminggu ni akan fokus lebih kepada writing thesis sampai habis *seriously i'll try*

Lepas cuti mid sem,hidup akan kelam kabut and takut i cant endure with the pressure and stress :(

Lebih kurang sebulan lebih sebelum final exam which means once dah masuk minggu exam,no more final year student,tapi lebih prepare untuk ke arah pekerjaan atau sambung master *tak decide and tak nak decide lagi

I love to study but i love more to travel $$$ so i need money n i need job n i need to work

But still dont know =.=

P/s pray hard for my final year project and this last semester :)



Mar 30, 2013

Stay up.2.37 a.m

Hai there! I am okay,still enjoy my last-sem life..haha
Too busy to catch up with other's life
Too busy focusing on my fyp
Too busy doing my assignments and test
But still has a little time doing my favourite things with my favourite person

To my bestfriend fadila(i dont know how to link,using this iphone) haha.i miss u,girl!

I had analysed my data like 80%.yeah,with a help from my supervisor's pressure

Then i will start writing my thesis,5-6 chapters to go! Hell yeah!

Whoever read this post,im sorry for being too busy T_T

Just text me whenever you want,i promise i reply

Last things,wanna say goodnight coz i had to continue my things on analysing all those data tomorrow,yeah tomorrow is sunday!

P/s i do part time job this weekend,just to earn some money :)
And i miss my mom!

Mar 6, 2013

2.20 pagi

Perghh jarang aku tulis tajuk camtu kan?! Actually baru berjaya menyiapkan 5% data analysis!( happy nak mati okay!) okay happy itu tipuuuu.risau okayyyyy!

Pejam celik pejam celik
Dah masuk bulan 3 kan,bermakna ada lagi 2 bulan lebih aku ada untuk submit first draft tuk thesis aku ni(takuuuuut)
Tapi pemalas gila nak start!

Bila orang tanya nak keje atau sambung master?
Dalam kotak fikiran aku sekarang just bak gi holiday! Anywhere as long as ada 4 musim.perghh demand! Kalau terpaksa pergi sorang,insyaAllah aku pergi.hehe.of cos,kena tanye bestfriends sekalian,yang free,jangan risau,nanti i roger2 okay

Perghh tinggi betol angan2 nya
Oh btw,setakat aku guna iphone 4s,serious,damn,aku berpuas hati and i am very happy!

Btw,sesape yang tak tahu aku final sem of 4 years degree and gonna grad,october insyaAllah
Berangan kuat nak grad,fyp pom tak settle2 lagi

P/s : i dont know what im gonna do with my life after this,but one thing i am very sure of,i will do things that i like the most and enjoy!

Feb 1, 2013

Malu

Confirm tak percaya kan.serious percayelahhhhh.hihi
Malu la tengok kawan kawan semua dah jadi yang terbaik untuk diri sendiri..
Aku?
Tak tahulah.macam ni la dari dulu sampai sekarang
Sama
Dalam zon selesa
Takut nak pergi ke arah lebih baik takut tak tetap jiwa takut dikata hipokrit
Rasa tak layak pun nak berbicara
Tak layak nak bagi nasihat
Lebih tepat dikatakan tin kosong
Yang melayang mengikut arus
Tujuan yang ada dengan "go with the flow"
Kadang-kadang geram dengan diri sendiri yang tidak cukup ilmu kerana tidak ada pun yang mendengar nasihat dan pendapat dari aku
Pasti dalam hati "ala,ko pun bukannya betul sangat,nak nasihat bagai"
Ada dalam satu insiden kawan mintak pendapat.aku beri pendapat dengan jujur tapi last sekali pendapat yang hampir sama yang diberikan oleh orang lain yang dikatakan kukuh imannya lurus jalannya
Aku? Pasti tak
Kadang diam lebih baik
The more quiet you are,the more you will be listen to

P/s jangan diukur keimanan seseorang,mungkin di masa hadapan dia lagi baik dari diri kita sendiri


Jan 29, 2013

Tak semua kita mahukan

Kita dapat,ye dop?
Kite plan,akan jadi,ye dop?
Just a matter of time
Maybe
Maybe not

Maybe terlalu terpengaruh dengan dunia
Terlalu ikut keseronokan teman seperjuangan
Mungkin tak semua kita dapat

Ada satu tahap kita penat nak berimaginasi
Sebab kita tahu entah terlaksana atau tak
Entah tercapai atau tak

Kita buat all the sweet dreams in our own mind
Dengan harapan one day kita akan kecapi
Tapi kita lupa
Tak semua kita plan dan idamkan akan jadi

P/s its all about vacation plan.student with not enough money.haha

Jan 25, 2013

Happy birthday :)

Maybe the person i like to wish doesn't read cause he expects i am no longer active of writing but i know he will.hehe. May all your wish come true,may all your future planning will be happen and you will always believe that this person always stand by your side and support before,now and after :) maybe i am not physically there because of my commitment on my final year project

P/s:may u have a great trip to korea! And love my so-nothing gift :p

Jan 18, 2013

Assalamualaikum :)

Hai semua.hai readers..agak lama tak menjenguk disini.kalau korang perasan,saya dah delete semua post sebelum ni,dan nak start penulisan baru untuk 2013 ini..hehe..untuk azam tahun 2013,just nak jadi yang terbaik untuk diri sendiri dan yang tersayang.and of course nak grad dengan jayanya! Weee..azam 2012 ada yang tercapai dan yang tak tercapai akan dibawak ke 2013 seperti biasa.hahaha..

Azam 2012 yang tercapai :
1) memiliki iphone hasil duit sendiri
Iphone 4s yang dimiliki hasil duit elaun intern hari tue berjaya disimpan dan digunakan seratus peratus untuk membeli iphone.hehe

2) intern di petronas
Hasil usaha tak pernah jemu hantar resume awal2,call dorang tiap2 minggu,hasilnya saya dapat tempat untuk menyempurnakan internship saya di petronas kerteh,terengganu.yeay!

So,sekarang tumpuan lebih kepada menyiapkan final year project (fyp)..untuk cuti sem selama sebulan ni akan dipenuhi dengan data collection untuk fyp and naik sem nanti tumpuan lebih kepada writing thesis and presentation and also seminar..

Doakan saya! InsyaAllah

P/s: ada satu azam 2013 yang harapnya akan tercapai juga dengan menggunakan duit sendiri.doakan saya!